Az üzemanyaglopás megakadályozása!


Sok internetes oldalon található cikk arról, hogy a tanksapka bilincses megoldás nem ad tökéletes védelmet az üzemanyaglopás és gázolajlopás ellen és, hogy a tankba rakható perforált üzemanyaglopás gátló az egyetlen jó megoldása a védelemnek. Nos, ezt most szeretnénk ebben a rövid cikkben cáfolni!

Először is le szeretnénk szögezni, hogy a tankba helyezhető szűrős lopás gátló, egy jó megoldás, mi is gyártottuk, viszont a visszajelzések alapján nem adott megfelelő védelmet. Ezt onnan tudjuk, hogy sok ügyfelünket sikeresen megkárosítottak. Ugyanis a tolvajok kitaláltak egy úgynevezett „polip” nevű eszközt, ami gyakorlatilag egy nagy teljesítményű elektromos szivattyúra szerelt cső, amibe műanyaghegesztéssel belekötnek több szívószál szerű merev csövet, mellyel gond nélkül kb.5 perc alatt leszívják az összes üzemanyagot!

A másik módszer, amit alkalmaznak, hogy a tanksapka eltávolítása után a helyére illesztve egy körmös erőkaros lyukasztószerű hegyes acél szerkezettel egy határozott és viszonylag csendes mozdulattal átlyukasztják ezt a perforált lopás gátlót, aztán szabad az út a leszívó cső számára!

Ellentétben ezzel, ha a tansapka bilincsünket szabályosan rögzíti valaki a tank beöntő nyílására, akkor csak elektromos vágó eszközökkel (pl.: sarokköszörű) lehet leszedni, hozzáférni a tank tartalmához. Itt jegyzem meg fontos, hogy a tanksapka bilincset mindenféle fúrás, hegesztés, szegecselés nélkül felhelyezhető egy erős acél imbusz csavarral, mobilitása miatt könnyen áthelyezhető másik vontatóra.

Ezzel szemben a perforált szűrős megoldás csak fúrással és szegecseléssel rögzíthető, ami sokszor szivárog a szegecsek mellett, illetve ha felé tankolnak, azt a mennyiséget gond nélkül ki lehet szívni egyszerű cső segítségével is, ami a dupla tankos traktorok esetében megközelítheti a 200 litert is. Azaz, ha nem tankolunk a perforált lopás gátló fölé, többször kell megállni, tankolni, mivel csökken az üzemanyagtartály kapacitása a tankba kb. 15 cm-re belógó üzemanyaglopás gátló miatt.

 

A második észrevétel a bilincsünkkel kapcsolatban, hogy sok kamionnál a tanksapka felett nincs hely. Nos, kérem erre fejlesztettük ki az ollós, ill. az univerzális bilincsünket. Ez a két bilincs felszerelhető azokra a kamionokra, teherautókra, ahol kevés hely van a tank és a pótkocsi vagy a felépítmény között. Erről bővebben a termékeink menü alatt olvashat, ill. a galériában meg is nézheti termékeinket!

A harmadik sarkalatos kérdés, hogy hamar tönkremegy a lakat, nem gumírozott. Lehet vásárolni gumírozott lakatot viszont azzal sajnos nem lehet bezárni a bilincsünket, ill. jóval drágább, mint a sima lakat. Ennek a problémának a kiküszöbölésén már dolgozunk, egy beépített záras bilincsen, ami hamarosan kapható lesz, rozsdamentes acél változatban.

forrás: Kamion Tanksapka Bilincs – 2011. június 21.